Muntanya: Vilaplana – Avencs de la Febró – La Mussara – Vilaplana, Comarca del Baix Camp 19/03/2023

RESUM DE LA SORTIDA

Haviem d’anar a pujar al Taga de Ribes, pero els pronostics de plutja i mal temps, ens van fer canviar la ruta, ens anem més cap el sud, avenç de la Febró a la Serra de la Mussara.

Ha estat espectacular, mireu les fotos i ho entendreu.

SORTIDA DE MUNTANYA

Vilaplana – Avencs de la Febró – La Mussara – Vilaplana, Comarca del Baix Camp

 16 km amb 800 metres de desnivell, aproximadament.

Sortim 19 de març diumenge a les 07 matí, des del poliesportiu de Sant Quirze del Vallès, tornada al voltant de les 18.00, en cotxes particulars compartint despeses, 250 km (anar i tornar) 50 eur. per cotxe.

16 km – 800 m desnivell.

Degut a les males previsions de pluja a la zona de Pardines, ens recomana canvi a la nostra sortida del mes de març, anem cap el sud, a la comarca del Baix Camp, a la població de Vilaplana, uns 125 km. des de Sant Quirze.

Vilaplana – Avencs de la Febró – La Mussara – Vilaplana, uns 16 km amb 800 metres de desnivell, aproximadament.

Ruta circular des de la població de Vilaplana, pel Camí de les Tosques, fins als espectaculars Avencs de la Febró per després visitar el despoblat de La Mussara i finalment retornar pel Camí de les Campanilles.

Els avencs de la Febró són una esquerda oberta a la cinglera de la Mussara, dins el terme de la Febró (Baix Camp), de 250 metres de llargària, 25-30 metres de fondària i 6-8 metres d’amplada. Dins hi ha dues coves, una de força gran, que estava plena d’estalactites que foren arrancades per construir el mas de Macià Vilà a Reus.

La Mussara (de l’àrab musâra “passeig, lloc per passejar-se”) és un despoblat actualment agregat a Vilaplana (Baix Camp). Es troba a la serra de la Mussara, a les Muntanyes de Prades, a 990 metres d’altura, a tocar del cingle de les Airasses, des del qual es gaudeix d’una impressionant vista del sud del Camp de Tarragona. La part més alta del terme és a 1071 metres sobre el nivell del mar.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/vilaplana-avencs-de-la-febro-la-mussara-vilaplana-9826609

Clicant sobre la foto podreu veure un resum de fotografies de la sortida:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Obrir chat
Hola👋 Necessites ajuda?
Tenim un ampli ventall de seccions que pot ser t'interesa!